WIE ZIJN WIJ

Station Noord bestaat uit een klein team van 10 professionals, met elk hun eigen achtergrond. Onder andere:

Imre Takács
Ik ben Imre en sinds 30 jaar werkzaam in de zorg,  Ik heb bij diverse organisaties gewerkt, door het hele land, en heb verschillende functies bekleed en enorm veel geleerd. Maar ik dacht, dit kan anders, dit kan beter, dit kan efficiënter en transparanter naar de cliënt toe.  Eind 2008 heb ik knopen doorgehakt en ben voor “mezelf” begonnen met Station Noord. Bij ons staat de cliënt, en zijn/haar kansen en mogelijkheden centraal. Ik kijk tevreden terug op afgelopen jaren en probeer, samen met een fantastisch team collega’s, Station Noord kwalitatief naar een hoger niveau te brengen. Tegelijkertijd besef ik hoe belangrijk kleinschaligheid is en blijven wij in contact met onze cliënten. Wij werken samen met diverse eveneens erkende collega’s en delen zo onze kennis en ervaring. Wij hebben diverse aanbestedingen in Groningen en Drenthe. Wij gaan verder waar anderen stoppen.

Anne-Myra Wouters
Mijn naam is drs. Anne-Myra Wouters en ben als orthopedagoog/ gedragswetenschapper verbonden aan Station Noord. Na mijn jeugd op het Groningse platteland ben ik naar Amsterdam gegaan. Daar werd ik basisschool leerkracht en heb ik een aantal jaren met veel plezier op een Daltonschool gewerkt. Als leerkracht werd mijn aandacht getrokken door kinderen die meer aandacht nodig hadden en waar het naar school gaan en meedraaien in de klas niet zo vanzelfsprekend was. Ik wilde graag meer voor deze kinderen kunnen betekenen en ben toen naast mijn werk de masteropleiding Orthopedagogiek op de Universiteit van Amsterdam gaan volgen. Daar heb ik mij zowel toegelegd op gedragsproblematiek als onderwijsleerproblemen. Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in de werkzaamheid van nieuwe behandelmethodieken zoals Neurofeedback en Mindfulness. Vervolgens ben ik gaan werken met kinderen en jongeren met een milde tot ernstige vorm van autisme en aanverwante problematiek. Daar heb ik geleerd hoe je met een positieve werkwijze ontzettend veel kan bereiken. Naast werken en studeren mag ik heel graag reizen en kom ik graag tot nieuwe inzichten door zelf nieuwe ervaringen op te doen. Ik ben er van overtuigd dat ervaringen een mens rijker maken en ontzettend veel kunnen bijbrengen in het leven. SKJ registratienummer: 120010189

Ashley Buitenwerf
Hallo, ik ben Ashley. Ik ben werkzaam als zorgcoördinator bij Station Noord. Ik ben sinds 2010 bij Station Noord betrokken. Hier heb ik gewerkt als groepsbegeleider bij de Adventure Camps en nu ben ik werkzaam als groepsbegeleider en begeleid jongeren met wonen in wildervank en Groningen. Ik heb de HBO opleidingen: Outdoor Management en Sociaal Pedagogisch Hulpverlener gevolgd in Groningen. Ik ben gespecialiseerd in Ervarend Leren en andere behandel methodieken. Verder heb ik ruime ervaring in de zorg bij verschillende zorginstellingen. Logeerhuizen, ambulante begeleiding, crisisafdeling en Ervarend Leren trajecten in het binnen en buitenland. Ik ben altijd opzoek naar een uitdaging en wil graag mensen helpen hun grenzen en mogelijkheden te verkennen en deze te verleggen. Naast mijn werk en studie heb ik een passie voor muziek en speel in een Ierse volks band als elektrische gitarist. SKJ registratie nummer:140004164

Tirza Poelma
Hallo, ik ben Tirza. Sinds november 2020 werk ik bij Station Noord als groepsbegeleider en ambulant hulpverlener. Ik heb de Bachelor Toegepaste Psychologie (specialisatie Jeugd) afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere geleerd kinderen en jongeren te coachen, ook betrek ik hierbij de ouders hoe zij hun kind zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Mijn stage heb ik gelopen op Aruba waar ik tienermoeders heb gecoacht. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren gewerkt als ambulant hulpverlener voor kinderen/jongeren met autisme en ADHD. De begeleiding die ik bied is gericht op de emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten bij het kind/jongere en het gezin, daarom besteed ik veel aandacht aan het samen bepalen van haalbare doelen.  Het bereiken van die doelen doe ik door oplossingsgericht te werken, ofwel het denken in mogelijkheden. Een manier van denken die ik graag overbreng op anderen. SKJ registratie nummer:140022661

Roxana Van Duren
Hallo, ik ben Roxana. Sinds april 2020 ben ik werkzaam bij Station Noord. Ik werk als groepsbegeleider bij de Adventure Camps (logeerweekenden) en de begeleid en beschermd wonen locatie in Groningen. Naast de groepsbegeleiding biedt ik ook individuele begeleiding (ambulant) en opvoed ondersteuning.


Vrienden en collega’s omschrijven mij als: “altijd vrolijk en het moedertje van de groep”. Ik werk met veel plezier bij Station Noord waar ik lekker mijzelf kan zijn en mijn persoonlijke ervaringen op een positieve manier kan inzetten. Ik ben Registerplein geregistreerd.

Lerissa Sterrenberg
Ik ben Lerissa en ik ben werkzaam als groepsbegeleider bij Station Noord. Ik ben bij Station Noord begonnen als stagiaire en ik heb hier de mogelijkheid gekregen om door te groeien.

Ik ben nu groepsbegeleider bij de logeerweekenden in Wildervank en werk als ambulant werker voor opvoed ondersteuning en individuele begeleiding. Ik vind dit tof om te doen en zit hier goed op mijn plek. Ik vind het leuk om mensen te begeleiden en om ze te helpen. Hierbij deel ik mijn eigen kennis en ervaringen. Ik ben Registerplein geregistreerd.

Jeana Jansema
Ik ben jeana, Ik ben sinds 2020 werkzaam bij Station Noord als groepsbegeleider in Groningen. Zelf kom ik uit de autotechniek. Hier zagen Imre en Ashley een mooie kans in voor de dagbesteding. Zo gezegd zo gedaan ! Sinds januari zijn we begonnen met de dagbesteding en hebben het naar ons zin. Dit is voor mij een droom die uit komt, dat en met mijn persoonlijke ervaring help ik iedereen graag op weg naar wat hun droom is !

Stephanie Jager
Hoi! Ik ben Stephanie. Sinds 2021 werk ik bij Station Noord als groepsbegeleider. In 2020 ben ik afgestudeerd van de opleiding Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (Hanzehogeschool). Hierin heb ik onder andere geleerd hoe ik mijn persoonlijke ervaringskennis kan inzetten in contact met jongeren. Per september studeer ik door voor de bachelor of Social Work. Deze zal ik binnen anderhalf jaar behalen. Als ervaringsdeskundige houd ik ervan om taboe-onderwerpen te bespreken. Ik hoor dan ook graag hoe jij denkt over bijvoorbeeld seksualiteit, relaties, drugs en (ab)normaal gedrag (want wat is dat nu eigenlijk, en voor wie?). Verder houd ik van kitesurfen, snowboarden en ijsbaden nemen, en heb ik een voorliefde voor gezonde voeding en edelstenen. Mijn collega’s en ik zien je graag voor wie je bent! Wellicht tot horens!

Recent Posts