DAGBESTEDING

Dagbesteding

In 2018 zijn wij begonnen met een nieuwe vorm van dagbesteding voor jongeren die om de een of andere reden vroegtijdig gestopt zijn met school en/of geen baan kunnen behouden. Dit hebben wij Beroepsgerichte begeleiding genoemd. Wij bieden dagbesteding aan in een andere vorm dan wat er al jaren bestaat. Ons doel was om de deelnemers met hun handen aan de slag te laten gaan. Waarbij ze nieuwe vaardigheden en succeservaringen konden opdoen en tastbaar/zichtbaar resultaat konden krijgen waar ze trots op konden zijn.  Het resultaat is een groep tevreden deelnemers, en onder andere een prachtige blokhut.

2018-2020

De jongens hebben stap voor stap geleerd hoe ze, onder begeleiding van onder andere een European treeworker, van een boom in het bos uiteindelijk een blokhut konden maken.

De vorige periode stond in het thema van houtbewerking, bouwen en groenvoorziening. Het komende thema wordt hieronder gepresenteerd.

2020-2021

Het thema van 2020-2021 is de AUTOTECHNIEK, in de breedste zin van het woord.

Ons team is versterkt door een collega die behalve haar voetsporen in de zorg heeft verdiend ook gediplomeerd automonteur is. Zij gaat aankomende periode verschillende jongeren begeleiden in de wereld van de techniek. Dit betekent veel sleutelen, plannen en overleggen en jongeren inspireren om zelf aan het werk te gaan in de autotechniek. Het doel is om deze jongeren succeservaringen op te laten doen, ze een kijkje te geven in de autotechniek en wellicht ze inspireren om een opleiding te gaan doen in de techniek.

De komende periode gaan ze verschillende projecten aan, denk aan:

Doelgroep: schoolverlaters (drop-outs), jongeren die succeservaringen nodig hebben en/of geen zinnige dagbesteding hebben.

Doel: het zou mooi zijn als aan het einde een apk gekeurd voertuig gecreëerd is waarmee jullie op pad kunnen.

In december 2020 starten wij met ons nieuwe project!

Omdat wij geloven in kleinschaligheid hebben we maximaal 6 plekken.

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op met Ashley Buitenwerf 06-15159873 of ashley@stationnoord.eu

Recent Posts