Beroepsgerichte Begeleiding / Dagbesteding

Beroepsgerichte Begeleiding
Heb jij behoefte aan dagbesteding en wil jij toewerken naar een baan? Wij bieden dagbesteding / Beroepsgerichte Begeleiding aan in de provincie Groningen. Wij helpen je met het oriënteren naar verschillende beroepen en het behalen van de daarvoor benodigde certificaten / diploma’s.

Wij bieden dit aan in de vorm van dagbesteding. Hierin leer je bijvoorbeeld de vaardigheden: verantwoordelijkheid nemen, initiatief nemen, sociale vaardigheden, werken in een team of juist zelfstandig, werkervaring op doen, leren over gezonde voeding, op doen van positieve werk ervaringen, leren doorzetten en het wennen aan een werk- / dag- en nachtritme. Wij helpen je met jouw regio opnieuw ontdekken.

Hoe gaat dit in zijn werk? Wij gaan met je in gesprek en samen onderzoeken wat jouw wensen en mogelijkheden zijn. Hierna zetten wij een traject uit en gaan wij kijken of jij werkervaring kan op doen in een bepaalde sector.

In Wildervank/Veendam bieden wij op dit moment een traject van 4 maanden aan: “Traditionele Blokhut” bouwen, in de hout en groen sector.

Beroepsgerichte begeleiding Traditionele BlokhutBoomklimmenGezekerd boomklimmen

In dit traject wordt er gebouwd aan een traditionele blokhut. De cliënt bouwt van begin tot eind mee aan een blokhut met rauwe grondstoffen en met traditionele gereedschap. Dit is hard werken met zicht op een schitterend resultaat. Daarnaast werken ze een dag in de boomverzorging mee en hebben ze de mogelijkheid om cursussen hierin te volgen, denk aan: boomklimcursus, kettingzaag cursus, bossnoeicursus enz. Hierin worden ze begeleid door een gecertificeerde European Tree Worker van het bedrijf Wood Sempels.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op via het contactformulier of stuur een mail naar: contact@stationnoord.eu

Recent Posts