Kamertrainingscentrum

Kamertrainingscentrum
Station Noord heeft twee locaties in in Wildervank.

Op dit moment hebben wij 2 locaties gericht op het trainen van alleen jongens / jongemannen om in een termijn van maximaal 2 jaar zelfstandig te wonen.

Hier wonen jongeren tussen de 16 en 23 jaar en wordt gefinancierd van uit de (Verlengde-) Jeugdwet of via Beschermd wonen.
In het huis heeft iedereen een eigen kamer en dus een plek voor zichzelf. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer, wc en buiten terras of tuin. De begeleiding is dagelijks aanwezig om de bewoners te ondersteunen met hun dagelijkse hulpvragen. Deze hulpvragen verschillen natuurlijk per bewoner, maar veelal zijn ze gericht op het leren zelfstandig te wonen. Elke bewoner krijgt een mentor die de voorgang met hem bespreekt en in een klein team wordt de jongere getraind in de volgende vaardigheden: gezond koken, omgaan met geld, zelfzorg, leefruimte schoonmaken en houden. Daarnaast kan er hulp geboden worden met het bijvoorbeeld: de administratie of kunnen we ondersteuning bieden bij school of werk. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor ieder zijn specifieke hulpvraag.

Op elke locatie werken wij in kleine en vaste teams, dit werkt volgens ons prettiger en voor de cliënt.

Deze woningen hebben één kleinschalige groep, met doorgroeimogelijkheden naar zelfstandig wonen (met bijvoorbeeld ambulante begeleiding).

Wij werken met het drie fasen systeem. De eerste fase is gericht op het acclimatiseren in de nieuwe situatie. De tweede fase richt zich op het behalen van doelen en de laatste fase is de vertrekfase, dit richt zich op het realiseren van het vervolg traject. Gemiddeld duurt dit traject twee jaar.

Dus wil jij leren om op jezelf te wonen en lukt dit niet je alleen, dan is Station Noord voor jou de perfecte plek om je tocht naar zelfstandigheid te beginnen. 

Is dit iets voor jou? Neem dan contact met ons op om je op te geven.

Groningen: Deze locatie gaat verhuizen naar Wildervank!Begeleid Wonen
Begeleid Beschermd wonen / kamer training in Groningen, dat kan bij Station Noord. In hartje Groningen heeft Station Noord een pand waar maximaal 5 bewoners samen in een huis kunnen wonen.

 

 

Wildervank Begeleid wonen Veendam Wildervank provincie Groningen
Ben je al een stap verder als begeleid wonen / kamer training? In Wildervank hebben wij het “uit vlieg huis”. Hier kan je laten zien dat je volledig of met ambulante hulp op je zelf kan gaan wonen. Dit kan soms net de druk van de ketel halen tot dat je, je eigen plekje hebt gevonden. Dit zijn kort durende trajecten. Hier wonen 2 bewoners in een gezellige jaren 30 woning. Deze locatie ligt aan vis / vaarwater. De locatie beschikt over een groot eigen terrein met een bos, vijver, speelweide en een overdekte activiteiten ruimte.

Productcode RIGG:
43A35 Verblijf licht
45A04 individuele begeleiding basis

PGB is ook mogelijk voor beschermd wonen.

Recent Posts